- Kadınlar uzun vadeli stratejiler benimsiyor.
- Bitcoin(BTC), kadınların tercih ettiği dijital varlık oldu.
- Eğitim eksikliği yatırım alanında zorluk yaratıyor
Yeni bir araştırma, kadın yatırımcıların [kripto para] piyasasına ilgisinin hızla arttığını ortaya koydu. Ankete katılan kadınların yarısı, finansal büyümeyi uzun vadeli hedeflediklerini ve kripto paralarını en az beş yıl ellerinde tutmayı planladıklarını belirtti. Bitcoin(BTC), $82,546.57**] kadınlar arasında güvenli yatırım aracı olarak öne çıkarken, eğitim eksikliği ve finansal engeller ise önemli zorluklar olarak listelendi. Uzmanlar, kadınların temkinli yaklaşımının piyasa dalgalanmalarına karşı avantaj sağladığını vurguluyor.
Kadın Yatırımcıların Uzun Vadeli Planı
Araştırmaya göre, kadın yatırımcıların %49’u kripto paralarını beş yıla kadar, %39’u ise beş yıldan uzun süre ellerinde tutmayı hedefliyor. Bu durum, piyasadaki belirsizliklere rağmen sabırlı ve istikrarlı bir strateji benimsendiklerini gösteriyor. Bitget CEO’su Gracy Chen, kadınların yılda ortalama 9 işlem yaparak erkeklere kıyasla daha az aktif olduğunu, ancak bu durumun daha az risk almalarını sağladığını ifade etti.
Kadınların %81’i kripto para yatırımlarında deneyimsiz olduklarını belirtirken, %24’ü temel bilgi eksikliğini, %41’i ise finansal kısıtlamaları engel olarak görüyor. Buna rağmen, kadın yatırımcıların portföylerinde yıllık ortalama %8,1’lik bir büyüme kaydedildi. Uzmanlar, eğitim programları ve finansal destek mekanizmalarının bu oranı daha da artırabileceğine dikkat çekiyor.
Bitcoin(BTC) Kadınlar İçin Güvenli Liman Oldu
Kadın yatırımcıların büyük bölümü, kripto para piyasasına ilk adımı Bitcoin(BTC) ile atıyor. Araştırmada, Bitcoin’in diğer kripto paralara göre daha istikrarlı ve güvenli algılanması tercih sebebi olarak gösterildi. Mansa’nın kurucu ortağı Nkiru Uwaje, Bitcoin’in portföy çeşitliliğinin önemli bir parçası haline geldiğini ve kadınların bu yaklaşımla riski dengelediğini belirtti.
INPUT Comms kurucusu Mary Pedler, kadınların Bitcoin’e yatırım yapmadan önce detaylı araştırma yaptığını ve kısa vadeli kazanç yerine sürdürülebilir büyümeye odaklandığını aktardı. Bu temkinli sermaye yönetimi, kadınların piyasa çalkantılarında daha dirençli kalmasını sağlıyor. Diğer yandan, Ether ve XRP gibi kripto paralar da ilk yatırım aracı olarak öne çıkıyor.